Voor wie?

Alle meisjes met geboortejaar 2015-2017 die op een recreatieve manier willen turnen

Prijs

De prijs voor een volledig seizoen bedraagt 230€. Er worden hierbij minstens 24 lesmomenten voorzien.

Deze groep is volzet, het is niet langer mogelijk om je hiervoor in te schrijven.

Ons aanbod

Voor onze recreatieve gymnasten richten we ons vooral op het opleiden van algemene basisvaardigheden, al/niet op de verschillende toestellen die ook als Olympische disciplines gelden. De lessen zijn een creatieve mix van het traditionele turnen, conditiegym, ‘Freerunning’, ‘Multi Skillz for Gym’ en de eigen creativiteit en expertise van de trainers.

Waar & wanneer turnen deze groepen?

Onze competitiegymnasten worden opgeleid zodat ze uiteindelijk, vanaf de leeftijd van 10 jaar, oefeningen kunnen uitvoeren op de 4 officiële Olympische toestellen.


“Het koninginnen toestel” 
De oefening, aan dit favoriete toestel voor het publiek, wordt uitgevoerd zonder pauze en bestaat uit spectaculaire reuzenzwaaien, vluchtelementen en greep wisselingen. Als toemaatje wordt een meervoudige salto als afsprong geturnd waarbij sommige gymnasten meer dan 4 meter boven de grond zweven. 

Toestelturnen Meisjes

De 4 Olympische toestellen

Nog niet helemaal thuis in de gymnastiekwereld? Hieronder vind je meer algemene info over het toestelturnen meisjes.

Sprong 
“Als de bliksem” 
De sprong illustreert de explosiviteit van de turnster. 
De punten die de jury toekent zijn gebaseerd op de moeilijkheid van de beweging, de houding van het lichaam, de hoogte van de zweeffase en de landing. 
 
Brug 
“In bewondering voor virtuositeit” 
De brug met ongelijke leggers is ongetwijfeld het meest spectaculaire toestel in de damescompetitie. De gymnasten bewegen zich al zwaaiend van de lage (1.60 m) naar de hoge legger (2.40 m), wisselen daarbij van greep en voeren vluchtdelen en salto’s uit. 
 
Balk 
“De strijd om het evenwicht” 
Vaak beslist dit toestel van 1.2 m hoog, 10 cm breed en 5 m lang, over winst en verlies. Het is een waar gevecht met de zwaartekracht met daarbij acrobatische sprongen, pirouettes en choreografische onderdelen. 
 
Grond 
“De lichtheid van het bestaan” 
Op dit toestel kan de gymnaste haar sierlijkheid, persoonlijkheid en techniek ten volle benutten in een combinatie van acrobatie en dans. De oefening wordt uitgevoerd op een verende vloer van 12x 12 m.