Voor wie?

Iedereen met geboortejaar 2007-2014.

Prijs

De prijs voor een volledig seizoen bedraagt 230€.

Ons aanbod

Voor deze discipline bieden wij enkel de recreatieve vorm aan.

Voor onze recreatieve gymnasten richten we ons vooral op het opleiden van algemene basisvaardigheden van de grondgymnastiek, het verbeteren van coördinatie van de gymnast en de verschillende tuigen die ook als Olympische disciplines gelden. Alles in een mix met de eigen creativiteit en expertise van de trainers.

De Olympische disciplines zijn

Algemeen wordt deze discipline gekenmerkt door lenigheid, expressie en behendigheid. De muziek is een heel belangrijk onderdeel en moet een eenheid vormen met de oefeningen en de  bewegingen van de turnster. Er worden zowel individuele als groepswedstrijden georganiseerd. 

Op de individuele wedstrijden worden 4 van de 5 tuigen gebruikt. 
De groepen, met 5 turnsters, demonstreren 2 oefeningen, één oefening met één tuig, één met twee tuigen. De keuze van de tuigen wisselt en wordt bepaald na elke Olympische Spelen. 

Bal 
De bal heeft een diameter van 18-20 cm. 
Belangrijke onderdelen van de oefening zijn werpen, kaatsen en rollen. De turnster moet beide handen gebruiken en de volledige vloer benutten in een ononderbroken en vloeiend geheel. 
 
Hoepel 
De gymnast voert met dit tuig rotaties rond hand en lichaam uit gecombineerd met rol- en zwaai- bewegingen, cirkels en worpen. Door de afmetingen (80-90 cm) is de hoepel een moeilijk te hanteren tuig. 
 
Knotsen 
Ook hier zijn zwaaibewegingen, cirkels en worpen van het grootste belang. De knotsen moeten zowel in beide handen als in één hand gebruikt worden. 
 
Lint 
Het lint is 6 meter lang en zeer populair bij het publiek. De bewegingen moeten groot, vloeiend en sierlijk zijn. Het lint vraagt veel coördinatie en concentratie omdat elke toevallige knoop in het touw bestraft wordt. Zwaaibewegingen, cirkels, worpen, ’slangen’ en spiralen zijn de belangrijkste onderdelen. 
 
Touw 
Het touw mag van hennep of een synthetisch materiaal zijn en moet soepel en licht aanvoelen. Sprongen over het touw, worpen, zwaaibewegingen en achtvormige bewegingen moeten in de oefening vervat zitten.